Eerste huizen woongemeenschap Molenhof opgeleverd

ZEEWOLDE • Di 21 juni 2022 | 23:24 • Dinsdag 21 juni 2022 | 23:24

De nieuwe bewoners van de Molenhof in Zeewolde vierden dinsdagmiddag de oplevering van hun woningen. De woongemeenschap heeft de vorm van een hof waarbij de bewoners een tuin en een gemeenschappelijke leefruimte delen. Het idee achter het woonproject, onderdeel van het landelijke Knarrenhof-concept, is dat bewoners naar elkaar omkijken en mantelzorg aan de buren kunnen leveren.

In totaal gaat het om 23 woningen. Tien huizen zijn nu opgeleverd en de rest volgt binnen enkele weken. Het gaat om koop- en huurwoningen voor senioren in de leeftijd tussen de 50 en 80 jaar oud.

Eerste bewoners zijn al verhuisd
Sjanie en Krien Bikker zijn de eerste bewoners die naar de Molenhof zijn verhuisd. Sjanie Bikker: "Het idee sprak ons heel erg aan, dat we dus wat naar elkaar omzien. Als je ouder wordt, dan is dat gewoon plezierig. Het is niet de bedoeling dat we gaan billen wassen of zo, maar misschien een boodschapje doen, soepje koken en in ieder geval opletten hoe het gaat met de mensen."

De nieuwe bewoners hebben elkaar meerdere malen ontmoet voordat de bouw startte. Gerard van der Windt krijgt volgende week de sleutel en gaat begin augustus verhuizen. "Waarom wij hier willen wonen? Wij zijn allemaal mensen van dezelfde leeftijd. We hebben elkaar allemaal ontmoet en het blijkt dat heel veel mensen van hetzelfde geboortejaar zijn als ik. Dat geeft een soort band."

Volgens projectleider Manon Overdijk is het een uniek woonproject: "Het zijn levensloopbestendige onderhoudsarme woningen. Dus mensen kunnen hier eventueel verpleegd worden. Sommige mensen slapen op de begane grond met een badkamer beneden."

In het najaar zijn alle woningen, inclusief de binnentuin, klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel