Alle verdachten 'blokkeerkotter' UK-146 weer vrij

NOORDOOSTPOLDER • Do 23 juni 2022 | 12:38 • Donderdag 23 juni 2022 | 12:38

Alle opvarenden van de Urker kotter UK-146, die woensdag door de politie wegens geweldpleging werden aangehouden, zijn weer vrij. Woensdagavond al werden een volwassene en drie minderjarigen vrijgelaten, donderdagmiddag zijn de laatste tien door de politie heengezonden. De meesten van hen worden door de politie nog wel gezien als verdachten.

Het schip, waar oud-raadslid Anja Keuter mede-eigenaar van is, werd woensdag bij de Ketelbrug in beslag genomen, omdat de politie er lucht van had gekregen dat de kotter gebruikt zou worden bij een actie om een file te veroorzaken aan weerszijden van de Ketelbrug. De politie had de scheepvaart verordend bij de brug weg te blijven.

Het plan van de bemanning, waaronder Anja Keuter, was om een doorvaart te vragen bij de Ketelbrug. De bedoeling was dat het schip onder de brug ging liggen, waardoor het brugdek niet meer naar beneden kon. Boeren zouden dat moment willen gebruiken om flyers uit te delen aan de automobilisten die vast kwamen te staan in de file.

De politie wist deze actie te verijdelen. De trekkers van de boeren langs de A6 werden klemgezet en de agenten op het water namen de UK-146 in beslag. Het in beslaggenomen schip werd door de politie afgevoerd naar Lelystad. Tijdens schermutselingen op het schip zou door de groep opvarenden geweld zijn gebruikt tegen de politieagenten. De opvarenden zeggen op hun beurt dat juist de politieagenten op de kotter gewelddadig waren.

Anja Keuter laat op Twitter weten de hele kwestie bizar te vinden en dat ze politie gaat aanklagen wegens abnormaal geweld. Ze gaat ervan uit dat iedereen vrijgesproken wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel