Triatlon Lelystad afgelast: veiligheid kan niet worden gegarandeerd

LELYSTAD • Za 25 juni 2022 | 10:42 • Zaterdag 25 juni 2022 | 10:42

De triatlon van Lelystad gaat niet door, omdat er niet genoeg professioneel veiligheidspersoneel gevonden kan worden. Dat laat de organisatie TRI HARD uit Almere weten. Volgens de organisatie hebben op het laatste moment verschillende bedrijven en organisaties die mensen voor het evenement zouden leveren, afgezegd. Door die late afzegging is het niet meer mogelijk om een oplossing te vinden.

Er is onder meer een tekort aan professionele verkeersregelaars, medisch personeel en mensen van de reddingsbrigade. Organisator Jefry Visser vindt het jammer dat het evenement moet worden afgelast: "Maar als we de veiligheid van onze atleten niet kunnen garanderen, is er voor ons maar één logisch gevolg en dat is dat we de wedstrijd moeten cancelen."

Honderden atleten hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. Zij kunnen hun geld terugkrijgen of meedoen aan een andere triatlon in Rotterdam of Nijmegen.

De triatlon stond gepland op 10 juli. Het zou volgens de organisatie de eerste triatlon in Lelystad zijn. De wedstrijd zou zich afspelen rond Bataviahaven. In de haven zou worden gezwommen, in het omliggende gebied gefietst en in de haven zou ook worden gelopen. Bij de triatlon bestond de keuze uit een standaard afstand, een sprintafstand en een afstand speciaal voor kinderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel