Vliegvelddirecteur hoopt alsnog op sneller besluit opening

LELYSTAD • Za 25 juni 2022 | 13:57 • Zaterdag 25 juni 2022 | 13:57

Hoewel vrijdag voor de vijfde keer de beslissing over openstelling van Lelystad Airport is uitgesteld, blijft de algemeen directeur van het vliegveld optimistisch. Wilma van Dijk zegt alles op alles te willen zetten om allereerst de benodigde vergunningen te verkrijgen. Het liefst voor 2024. Als die rond zijn, dan zou opening wellicht nog eerder bespreekbaar kunnen zijn, is haar hoop.

Vrijdag werd bekend dat het kabinet de komende twee jaar definitief geen beslissing neemt over de opening van het Flevolandse vliegveld. Lelystad Airport moet eerst een natuurvergunning krijgen en het probleem met de laagvliegroutes oplossen, pas dan kan er iets besloten worden.

"De politieke situatie is niet veranderd. De conditie dat wij een natuurvergunning nodig hebben is logisch. Dat geldt niet alleen voor ons, maar dat geldt voor elk bedrijf dat stikstofuitstoot moet gaan oplossen. Dat doen wij, en daar gaan we volledig voor", laat de topvrouw weten. "En wij doen er alles aan om dat sneller gereed te krijgen."

Teleurstellende boodschap
Volgens Van Dijk betekent het nieuwe uitstel dat er jaarlijks acht á negen miljoen euro uitgegeven wordt om het dagelijkse werk te bekostigen. En dat zonder dat er inkomsten tegenover staan: "In die zin was de berichtgeving een teleurstellende boodschap hier op Lelystad Airport. Wij hebben keihard gewerkt aan het gereedmaken van de nieuwe terminal en de nieuwe landingsbaan. Wij zijn daar klaar voor en kijken echt uit naar het ontvangen van de eerste reizigers."

De luchtverkeersleiders en brandweerlieden blijven de komende twee jaar dan ook 'gewoon' op het vliegveld werken. "Er draait een mooie operatie: de general aviation. Daarvoor werkt de brandweer, de operationele dienst van Lelystad Airport samen met de luchtverkeersleiding. En dat blijven we de komende twee jaren doen", aldus de algemeen directeur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel