Natuurorganisaties versterken natuur met subsidie van zes miljoen

FLEVOLAND • Zo 26 juni 2022 | 9:10 • Zondag 26 juni 2022 | 9:10

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Flevo-landschap kunnen aanspraak maken op een subsidie van bijna zes miljoen euro. Dat geld moet ingezet worden voor de inrichting of kwaliteitsverbetering van de natuur en het landschap. Tot 15 juli kunnen de organisaties plannen indienen bij de provincie om de subsidies te krijgen.

Voor Natuurmonumenten is het meeste geld uit de pot beschikbaar. Het gaat om bijna 2,5 miljoen. Dat moet besteed worden in Harderbroek en het Harderbos in Zeewolde en in het Voorsterbos bij Marknesse. Staatsbosbeheer mag ruim twee miljoen euro uitgeven voor de Oostvaardersplassen, de natuurgebieden Nulderbroek en De Laakse Slenk in Zeewolde en aan de bossen aan de oostrand van Dronten.

Het Flevo-landschap ontvangt 1,3 miljoen euro voor projecten voor de verbetering van de Lepelaarsplassen in Almere en het Greppelveld en Gruttoveld in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel