Trekkers blokkeren op- en afrit A6; vlaggenprotest op Urk

EMMELOORD • Ma 27 juni 2022 | 17:25 • Maandag 27 juni 2022 | 17:25

Boeren hebben maandagmiddag enige tijd de op- en afrit bij de A6 in Emmeloord geblokkeerd. Daardoor ontstonden er lange files bij de snelweg. Ook staken boeren daar vuurwerk af. Rond 18.15 uur was de blokkade opgeheven.

Verder zijn er in Noordoostpolder kleinschalige acties geweest. Een aantal trekkers reed door de gemeente en sloot telkens kortstondig de weg af. Daardoor was onder meer de Vollenhoverbrug tussen Marknesse en Vollenhove tijdelijk afgesloten.

Kort voor het middaguur verscheen een oproep voor een protest op het social media account van Farmers Defence Force. Op verschillende plekken in het land zijn wilde acties van boeren.

Vlaggenprotest op Urk
Met een vlaggenactie betuigen Urkers maandag hun steun aan boeren die getroffen worden door de stikstofmaatregelen van het kabinet. Ook zijn ze solidair met de visserijsector, die volgens hen in zwaar weer verkeert. In verschillende Urker straten worden één of meerdere Nederlandse vlaggen op de kop opgehangen, een noodsignaal dat afkomstig zou zijn uit de tijd van de zeevaart.

Straat De Kotter op Urk

Op sociale media gaat een video rond waarin wordt opgeroepen om een rode zakdoek aan de auto of fiets te binden, als steun aan de boeren. "Heeft u geen zakdoek, dan is een rode doek ook goed", is te horen. "En laten we massaal de Nederlandse vlag op de kop hangen. Dit is een teken dat het land in nood is." Het is niet duidelijk waar de video vandaan komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel