Omala maakt plan B voor Lelystad Airport Businesspark

LELYSTAD • Ma 27 juni 2022 | 17:19 • Maandag 27 juni 2022 | 17:19

Ontwikkelingsmaatschappij Omala gaat een nieuw plan maken voor bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark. Dat laat directeur Ben van de Ven weten. De ontwikkelingsmaatschappij gaat op zoek naar andere mogelijkheden voor het bedrijventerrein, mocht Lelystad Airport over twee jaar niet open gaan.

"Er is zo veel vraag naar bedrijfsruimte dat wij de hoop hebben en de verwachting ook wel, dat wij ook zonder het opengaan van het vliegveld die vierkante meters kwijt kunnen," zegt Van de Ven. De organisatie gaat daarom met de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad in gesprek over een oplossing. Omala wil minder afhankelijk zijn van het wel of niet openen gaan van Lelystad Airport.

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland lieten eerder weten er alles aan te doen om het vliegveld voor vakantievluchten in bedrijf te nemen. Omala hoopt ook dat het vliegveld open gaat. Voor de zekerheid wil de organisatie wel een plan B maken. De komende maanden wordt daaraan gewerkt.

Afgelopen vrijdag kondigde minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat aan dat het besluit over de opening van Lelystad Airport tot de zomer van 2024 wordt uitgesteld. De luchthaven moet eerst een natuurvergunning krijgen en het probleem met de laagvliegroutes moet worden opgelost, pas dan kan er iets besloten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel