Ontslagen wethouder terug van weggeweest: 'Ik let natuurlijk wel beter op'

ZEEWOLDE • Di 28 juni 2022 | 1:30 • Dinsdag 28 juni 2022 | 1:30

Winnie Prins, één van de vier nieuwe wethouders in Zeewolde, zegt haar eigen mening in het vervolg voor zich te houden. "Die uit ik in mijn persoonlijke omgeving en verder niet."

Een jaar geleden werd Prins nog ontslagen door de gemeenteraad vanwege het uiten van haar mening over coronavaccinaties. In 2017 en 2019 had de raad haar ook al eens verzocht persoonlijke opvattingen voor zich te houden.

De partij van Prins, Leefbaar Zeewolde, haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart de absolute meerderheid. Samen met de ChristenUnie vormt Leefbaar nu een coalitie, terwijl ook de ChristenUnie vorig jaar wilde dat Prins vertrok. "Direct na de verkiezingen hebben we hier al over gesproken. Er zijn natuurlijk heel veel dingen in het verleden gebeurd. Maar dat is geen enkel obstakel geweest om met z'n vieren te starten", zegt Prins daar nu over. Volgens de wethouder was het geen groot gespreksonderwerp de afgelopen tijd.

"Ik let natuurlijk wel beter op wat ik uit", voegt ze daaraan toe. "Het was mijn persoonlijke mening en dat kan als wethouder niet." Prins zegt de laatste tijd sowieso al weinig te hebben gereageerd op sociale media.

"Het gaat over hele kleine lettertjes in contracten"

— Winnie Prins, wethouder Zeewolde

Datacenter: wie betaalt de boete?
Winnie Prins maakte maandagavond wel nog een opvallend opmerking over de datacenterplannen van Facebook's moederbedrijf Meta. Dat terwijl dit onderwerp niet direct haar portefeuille is, maar in die van een andere wethouder zit.

"Eerst maar eens zien wat het Rijk nu wil. Minister Hugo de Jonge heeft gezegd dat hij langskomt. Dat gesprek gaan we afwachten. Het is kijken welke mogelijkheden er zijn, waar juridisch ruimte is om iets er tegen te doen. Maar dat moeten we echt goed uitzoeken. Het gaat over hele kleine lettertjes in contracten."

Vast staat dat het ministerie geen fan is van het datacenter en het nieuwe college van B en W in Zeewolde al helemaal niet. "Dan gaat het erom: wie betaalt de boete. Dat is denk ik het meest simpele antwoord", zegt ze verwijzend naar de gesprekken met het Rijk.

Winnie Prins over het datacenter:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel