'Ongefundeerde kritiek wethouder op RIVM schaadt gemeente'

ZEEWOLDE • Di 22 oktober 2019 | 10:27 • Dinsdag 22 oktober 2019 | 10:27

De ongefundeerde kritiek van wethouder Winnie Prins op het RIVM schaadt de positie van de gemeente Zeewolde op het ministerie van Volksgezondheid. Dat schrijven D66, PvdA/GroenLinks, Burger Belang en Zeewolde Liberaal aan het college van burgemeester en wethouders.

De oppositiepartijen vinden het slecht voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bestuur als wethouders op persoonlijke titel dit soort kritiek uiten. De wethouders Van der Es en De Jonge distantieerden zich afgelopen vrijdag al van de uitspraken van Prins. De briefschrijvers vinden dat het de integriteit van het bestuur aantast als het college niet met één mond spreekt.

Gegoochel met cijfers
Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde) zei vrijdag tegen Omroep Flevoland dat het RIVM bij de bouw van Windplan Groen goochelt met cijfers over de uitstoot van stikstof. Prins zei: "Misschien kun je knippen en plakken en je cijfers dusdanig maken dat het past in het beleid van het ministerie. Maar ik vraag me af wat ik nu moet geloven." Het RIVM valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat de deur wagenwijd openstaat voor iedereen die vragen heeft over de werkwijze van het RIVM. De Zeewolder oppositiepartijen willen weten of wethouder Prins ingaat op die uitnodiging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel