Boeren voeren tevergeefs actie bij provinciehuis

LELYSTAD • Wo 29 juni 2022 | 15:26 • Woensdag 29 juni 2022 | 15:26

Tientallen Flevolandse boeren hebben woensdagmiddag tevergeefs actie gevoerd bij het provinciehuis in Lelystad. De boeren wilden dat de commissaris van de Koning en de gedeputeerden een brief ondertekenden, waarin het provinciebestuur afstand zou nemen van het stikstofbeleid van het kabinet. Die brief is uiteindelijk niet ondertekend.

De boeren parkeerden de tractoren rond 15.30 uur in de middenberm. Meerdere boeren zijn uitgenodigd voor een gesprek in één van de zalen van het provinciehuis. Gedeputeerde Harold Hofstra luisterde daar naar verhalen van een aantal boeren en ging het gesprek aan. Hij vertelde onder meer dat het Rijk de provincie de opdracht heeft gegeven om voor juli 2023 met een plan te komen om de stikstofuitstoot terug te dringen. Hofstra benadrukt dat hij samen met de sector de plannen wil maken.


De agrariërs blokkeerden de weg niet en volgens onze verslaggever was de sfeer gemoedelijk. Eerder zijn er flyers uitgedeeld aan weggebruikers. Er was buiten veel politie aanwezig.

Boeren in een zaal van het provinciehuis

De agrariërs waren ongeveer anderhalf uur in Lelystad en vertrokken rond 17.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel