Huisartsenpraktijk Emmeloord heropent: combinatie van digitale en fysieke zorg

EMMELOORD • Do 30 juni 2022 | 14:48 • Donderdag 30 juni 2022 | 14:48

De 2300 patiënten van de gestopte huisarts Jaap Nielen in Emmeloord kunnen vanaf volgende week weer bij hun eigen praktijk terecht. Arene Online Huisartsenpraktijk uit Etten-Leur neemt de huisartsenzorg over. Consulten verlopen in de basis telefonisch of digitaal, bij onderzoeken en behandelingen kunnen patiënten terecht bij één van de andere Emmeloordse huisartsenpraktijken.

De deuren van de voormalige praktijk van dokter Nielen gaan maandag 4 juli weer open, staat in een brief aan de patiënten. Dan keren de doktersassistente en verpleegkundigen voor psychologische en chronische zorg terug. Wie hen nodig heeft kan naar de praktijk komen. De doktersassistente neemt de telefoon aan, de consulten gaan via internet of via beeldbellen met één van de Arene-huisartsen.

Oplossing
De Arene-doktoren werken vanuit Etten-Leur. Vier huisartsen uit die plaats namen twee jaar geleden het initiatief voor de online huisartsenpraktijk. Volgens hen is Arene het antwoord op het toenemende tekort aan doktoren. De Emmeloordse huisartsen, Huisartsencoöperatie Flevoland, Medrie en Zilveren Kruis kwamen tot de oplossing via het Brabantse initiatief. Tot nu toe namen de andere huisartsen in Emmeloord tijdelijk de zorg voor de patiënten van de gestopte dokter Nielen over.

Hulp
Arene beseft dat de nieuwe manier van huisartsenzorg anders is dan patiënten tot dusver gewend waren. De organisatie roept dan ook op om bij vragen te bellen of te kijken op de website. Arene zegt inzage te hebben in de patiëntendossiers van de gestopte dokter Nielen. Deze dossiers moeten alleen nog handmatig worden overgezet. Daarom kan het even duren voordat de gegevens digitaal te bekijken zijn door de patiënt, aldus de organisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel