Huisartsenpraktijken nemen tijdelijk zorg voor patiënten van gestopte dokter over

EMMELOORD • Vr 1 april 2022 | 12:45 • Vrijdag 1 april 2022 | 12:45

De huisartsenpraktijken in Emmeloord nemen tijdelijk de noodzakelijke zorg voor de 2300 patiënten van hun collega-arts Jaap Nielen over. Nielen is ermee gestopt, maar er is geen opvolger gevonden. Daarom zijn de patiënten verdeeld over de andere huisartsenpraktijken in Emmeloord.

Volgens Cindy Netten van de Huisartsencoöperatie Flevoland werd gewerkt aan een oplossing voor de patiënten van dokter Nielen. Er bleek een geïnteresseerde kandidaat in beeld voor de praktijk. Deze heeft laat weten niet vanaf 1 april te kunnen starten, waardoor er een noodoplossing moest worden gezocht voor de patiënten. Of de overnamekandidaat nog in beeld is is niet duidelijk.

De patiënten van dokter Nielen kunnen bij een andere Emmeloordse praktijk terecht voor directe risico's en ernstig lichamelijk ongemak (noodzakelijke zorg). Bij lichte psychische klachten wordt gevraagd contact op te nemen met welzijnsorganisatie Carrefour. Volgens huisartsenorganisatie Medrie is deze tijdelijke overname van patiënten vergelijkbaar met de waarneming tijdens vakanties.

De Emmeloordse huisartsen, Medrie, Huisartsencoöperatie Flevoland en Zilveren Kruis laten weten nog te werken aan een oplossing voor de lange termijn voor de patiënten van dokter Nielen. Ook moet een pakket aan maatregelen ervoor zorgen dat nieuwe huisartsen naar Noordoostpolder komen. De praktijken in Emmeloord hanteren momenteel een patiëntenstop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel