Lelystad Airport blokkeert paar eigen toegangswegen

LELYSTAD • Zo 3 juli 2022 | 19:53 • Zondag 3 juli 2022 | 19:53

Op Lelystad Airport zijn twee toegangswegen vanaf de Anthony Fokkerweg naar het nieuwe deel van het vliegveld geblokkeerd. De blokkades zijn gemaakt met voertuigen van het vliegveld, zoals veegwagens en kleine vrachtwagens. Ook staan er bouwhekken op deze wegen. Wat de reden voor de afzettingen is, is niet duidelijk. De rest van de luchthaven is wel bereikbaar.

Op andere vliegvelden in Nederland zijn dit weekend preventief veiligheidsmaatregelen genomen tegen eventuele acties van protesterende boeren op maandag. Of de afsluiting op Lelystad Airport hier ook voor is, wordt niet bevestigd. Er was niemand van het vliegveld bereikbaar voor een toelichting op de barricade.

De marechaussee heeft op luchthavens een belangrijke rol bij het tegengaan van mogelijke boerenacties. In Lelystad is dat niet het geval. "Wij hebben in ieder geval niets bij Lelystad Airport voorbereid", zegt een woordvoerder van de marechaussee. "Maar daar gaan we in Lelystad ook niet over, omdat daar vrijwel geen passagiersvluchten zijn, dus dat is ook niet zo gek."

Ook de politie en de gemeente Lelystad zeggen niets van de versperring te weten of van andere veiligheidsmaatregelen in verband met boerenprotesten.

Hele land plat
De verwachting is dat er maandag weer veel acties zullen zijn van boeren die protesteren tegen het stikstofbeleid. In meerdere chatgroepen is aangekondigd dat het hele land wordt platgelegd. Er wordt rekening mee gehouden dat de boeren daarbij ook vliegvelden gaan bezoeken. Het nieuwe deel van Lelystad Airport is weliswaar niet in gebruik, maar wel omstreden, omdat het volgens tegenstanders voor veel overlast en extra uitstoot gaat zorgen. Ook bij boeren is dit een doorn in het oog, omdat zij juist fors terug moeten in het uitstoten van stikstof.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel