Opnieuw celstraf geëist voor doodschieten van Sabri Mansour

ALMERE • Ma 4 juli 2022 | 20:49 • Maandag 4 juli 2022 | 20:49

Er is opnieuw een gevangenisstraf geëist tegen de Almeerder die in februari 2018 Sabri Mansour doodschoot. In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie 21 maanden cel wegens dood door schuld.

De inmiddels 25-jarige man bekende eerder dat hij in zijn woning in de Verzetswijk zijn beste vriend Mansour had doodgeschoten, maar hij benadrukte dat er sprake was van een ongeluk. Het wapen zou stuk zijn geweest en per ongeluk zijn afgegaan. Ondanks deze uitleg eiste het Openbaar Ministerie in 2019 een celstraf van 2,5 jaar.

Vrijspraak
Het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht het wapen en bevestigde dat het wapen stuk was. De rechter sprak de Almeerder vrij. Hij kreeg alleen vijf maanden gevangenisstraf voor verboden bezit van een vuurwapen en munitie. Deze tijd had de man al in voorarrest uitgezeten.

Het hoger beroep dat maandag diende was aangespannen door het Openbaar Ministerie. Dat is ervan overtuigd dat het wapen al in de woning was, terwijl de Almeerder beweert dat Mansour het wapen zelf meenam.

In het hoofd geraakt
Verder betoogde de officier dat de verdachte te onvoorzichtig is geweest. Hij had het wapen in zijn handen, er zaten kogels in en het was gericht op Mansour. Het slachtoffer werd immers in het hoofd geraakt. Daarom zou een celstraf voor dood door schuld volgens het Openbaar Ministerie op zijn plaats zijn.

Het hof doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel