Betonnen liggers geplaatst voor nieuwe kruising

ZEEWOLDE • Wo 6 juli 2022 | 19:56 • Woensdag 6 juli 2022 | 19:56

Zeventien betonnen platen die elk bijna veertig ton wegen zijn woensdag op hun plek gelegd bij de nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Harderhaven. De bijna dertig meter lange liggers vormen het nieuwe viaduct, dat in plaats komt van de turborotonde voor Harderwijk.

Een precisiewerkje voor de bouwers om de zware kolossen op de juiste plek te krijgen, vertelt Vanya Berk van de provincie Flevoland. "In één dag worden al die liggers geplaatst waardoor je ineens een heel ander aanzicht krijgt van het project." Een kraanmachinist legt de betonnen liggers in een moordend tempo op de juiste plek. Technisch manager Berk benadrukt dat het teamwork is. “Tuurlijk, het is fingerspitzengefühl van de machinist maar er komt een heel team bij kijken om de liggers te plaatsen. Mensen staan via portofoons met elkaar in verbinding om het proces in goede banen te leiden. Het is centimeterwerk.”

In het najaar mogen de automobilisten gebruik maken van de nieuwe kruising. Eind oktober moet het project voltooid zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel