Celstraffen voor strooptocht vanuit azc Luttelgeest

LUTTELGEEST • Do 7 juli 2022 | 11:43 • Donderdag 7 juli 2022 | 11:43

Twee mannen uit het asielzoekerscentrum in Luttelgeest zijn veroordeeld tot een half jaar cel, omdat ze meerdere inbraken pleegden. De mannen van 27 en 25 pleegden in Marknesse drie inbraken en in Luttelgeest werd bij een auto-inbraak een radio meegenomen. Tegen de mannen was eigenlijk een jaar cel geëist, waarvan vier en drie maanden voorwaardelijk.

De mannen houden vol van niets te weten. Ze zeggen dat ze op het azc een feestje met een groep mannen hadden en drank en drugs hadden gebruikt. "Opeens ging het licht uit. Toen het weer aanging zat ik op een fiets met een koffer en werd ik aangehouden door de politie", zei de oudste verdachte. De jongste zegt ook niets meer te weten. Hij vraagt zich wel af hoe hij en zijn kompaan met zijn tweeën al die inbraken en diefstallen hebben kunnen gepleegd. "Dat is veel te veel."

DNA-sporen en camerabeelden
Volgens de rechter is er genoeg bewijs. Bij sommige inbraken werden DNA-sporen gevonden van de mannen. Ook werd de rugtas van één van hen herkend op camerabeelden en werden gestolen spullen bij het duo teruggevonden.

Er werden tijdens de strooptocht allerlei spullen buitgemaakt. Trouwringen, een gitaar, twee mountainbikes, zonnebrillen, een elektrische tandenborstel en tankpassen. Maar ook Macbooks, notebooks, mobiele telefoons, eten en bier.

De asielzoekers moeten ook een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers van 112 en 500 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel