Rechter wijst spoedontruiming van woning wegens illegale prostitutie af

ALMERE • Do 7 juli 2022 | 13:07 • Donderdag 7 juli 2022 | 13:07

De bewoner van een appartement aan de Otterstraat in Almere Buiten mag van de rechter voorlopig in zijn huis blijven wonen. Woningstichting GoedeStede wilde de man met een kort geding met spoed uit de woning zetten, omdat het appartement voor illegale prostitutie zou zijn gebruikt.

Volgens de woningverhuurder bleek uit onderzoek van de gemeente dat het tweekamerappartement als seksinrichting werd gebruikt. Na een anonieme tip over illegale of gedwongen prostitutie in de woning, zou uit observaties zijn gebleken dat klanten af en aan liepen bij het appartementencomplex in de Faunabuurt.

Toezichthouders troffen bovendien begin maart een vrouw in de woning aan die aan de gemeentemedewerkers zou hebben verteld dat ze daar als prostituee werkte. De vrouw adverteerde ook op een bekende Nederlandse vraag- en aanbodsite voor prostitutie.

Volgens de rechter kan hij niet met voldoende zekerheid vaststellen dat er in de woning sprake was van illegale prostitutie. De woningstichting had van de gemeente geen gedetailleerde informatie gekregen over de anonieme melding en over wat, wanneer en wie bij de woning was waargenomen. De raadsvrouw van de bewoner benadrukte tijdens de zitting dat van buitenaf niet te zien was naar welke woning de vermeende klanten liepen die via de centrale ingang bij het appartementencomplex naar binnen gingen.

Omdat de rechter niet overtuigd was dat de woningstichting in een reguliere bodemprocedure in het gelijk gesteld zal worden, wees hij de geëiste spoedontruiming af. De bewoner ontkent dat zijn woning voor prostitutie werd gebruikt. Volgens de man had hij de vrouw een dag eerder leren kennen en was ze bij hem blijven slapen, zonder dat hij wist dat ze ook als prostituee werkte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel