Personeel en ouders zeggen vertrouwen in bestuurder Porteum op

LELYSTAD • Di 12 juli 2022 | 18:11 • Dinsdag 12 juli 2022 | 18:11

De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van het Porteum in Lelystad heeft maandag het vertrouwen in schoolbestuurder Barry Lommen opgezegd. Dat schrijft de GMR in een brief aan medewerkers, ouders en leerlingen van de school.

De raad, waarin zowel personeel, leerlingen, als ouders zijn vertegenwoordigd, adviseert de Raad van Toezicht een interim-bestuurder aan te stellen die samen met de directeur en de rector van Porteum uitvoering geeft aan het verbeterplan. De Raad van Toezicht heeft dit advies in beraad.

Het advies komt na berichten over de veiligheid en de kwaliteit van het onderwijs op de school. In de brief aan medewerkers schrijf de raad: "Afgelopen maandag heeft de GMR het vertrouwen in Barry Lommen als bestuurder opgezegd. Die beslissing komt niet uit de lucht vallen, maar is een gevolg van de opeenstapeling van de problemen die Porteum sinds de opening hebben getroffen."

Onder de maat
Volgens de GMR is Lommen te laat in actie gekomen ondanks diverse signalen die zijn meegegeven in gesprekken met de raad. Verder is de raad van mening dat de voorbereidingen om Porteum succesvol te laten starten onvoldoende geweest zijn.

Zo is de inrichting van de gebouwen niet goed doordacht, zijn de roosters niet op orde en is de veiligheid van medewerkers onvoldoende. "Vrijwel alles wat te maken heeft met de organisatie van de school was (ver) onder de maat", staat in het schrijven.

De GMR komt tot dit advies nog voordat het definitieve rapport van de onderwijsinspectie, dat na de zomervakantie verwacht wordt, verschenen is. School en bestuur onthouden zich voorlopig van een nadere toelichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel