Centrumbewoners krijgen tekst en uitleg over studentencampus

ALMERE • Wo 13 juli 2022 | 23:31 • Woensdag 13 juli 2022 | 23:31

Een informatiebijeenkomst van de gemeente Almere over de geplande studentencampus van Hogeschool Windesheim trok woensdagavond tientallen centrumbewoners. Ze kregen tekst en uitleg over de huidige stand van zaken rond de plannen.

Het schoolgebouw met acht verdiepingen wordt gebouwd op de het huidige parkeerterrein tussen het Flevoziekenhuis en het winkelgebied en biedt ruimte aan 5000 studenten. Daarnaast komen er verschillende gebouwen naast Windesheim waar studentenhuisvesting wordt gerealiseerd voor 1250 studenten.

De hogeschool is op dit moment op drie verschillende locaties in het stadscentrum gevestigd, maar wil alles onder één dak hebben. Het nieuwe gebouw biedt ook mogelijkheden om in de toekomst te groeien.

Veel omwonenden zijn tegen de plannen. Ze zijn verenigd in 'werkgroep Campus Elders'. Co Pieters zegt namens hen: "We zijn tegen, omdat het een overbelasting voor onze wijk is. Er komen 1250 appartementen tussen 168 andere appartementen en 300 ziekenhuisbedden. Samen gepropt op een veel te kleine afstand." Volgens Pieters komt er te veel overlast door studenten.

Positieve sfeer
Ook voorstanders waren tijdens de infoavond aanwezig. Eén van hen is Rob Hartgers: "Ik ben eigenlijk heel enthousiast. Wie kan daar eigenlijk op tegen zijn. Er is nu een parkeerplaats en er komt toch een heel mooi gebouw voor in de plaats met een hele mooie functie. Met daarin heel veel mensen die wat van hun leven willen maken. En voor een hele positieve vibe gaan zorgen op de Esplanade en ook in het centrum van de stad. Dus ik ben heel enthousiast."

De bedoeling is dat het schoolgebouw van Windesheim is 2026 in gebruik wordt genomen. De studentenappartementen worden daarna in fases gebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel