Honderden miljoenen voor verbetering mobiliteit

FLEVOLAND • Vr 15 juli 2022 | 14:02 • Vrijdag 15 juli 2022 | 14:02

Flevoland gaat tot 2030 bijna 600 miljoen euro investeren in de verbetering van de mobiliteit. Het geld wordt onder meer uitgegeven aan een beter fietspadennetwerk, verhoging van de verkeersveiligheid en aan zogeheten smart mobility. Dat staat in het nieuwe Programma Mobiliteit en Ruimte (PMR) van de provincie.

Flevoland steekt onder meer tien miljoen euro in de snelfietsroute tussen Lelystad en Almere, die doorloopt naar Amsterdam. In totaal 30 miljoen is uitgetrokken voor verbetering van de fietsroutes Urk-Emmeloord-Marknesse, Lelystad-Dronten-Kampen en Almere/Zeewolde-Huizen/Hilversum. Verder worden veertig fietsknelpunten opgelost.

Veiligheid
De verkeersveiligheid van de weg op de Markerwaarddijk wordt verbeterd. Daarvoor is 15 miljoen euro uitgetrokken. Voor de aanpak van andere regionale wegen is in totaal ruim 28 miljoen beschikbaar. De ontwikkeling van smart mobility, die mensen makkelijker laat kiezen hoe ze het het handigst van A naar B kunnen reizen, kan rekenen op 29 miljoen euro. De provincie koppelt dat aan het Internationaal Mobiliteit en Infrastructuur Testcentrum, dat in Marknesse moet komen.

Gedeputeerde Jan de Reus is blij met het PMR. "We passen nieuwe techniek, data, diensten, kennis en mogelijkheden voor gedragsbeïnvloeding toe, met als doel bestaande infrastructuur beter te benutten. We werken aan verbetering van de onderlinge verbinding tussen de verschillende netwerken voor optimale keuzemogelijkheden voor reizigers en vervoerders."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel