Fietsster (78) overleden na ongeluk op Urkerweg

EMMELOORD • Vr 15 juli 2022 | 15:11 • Vrijdag 15 juli 2022 | 15:11

Een 78-jarige fietsster is vrijdagmiddag overleden na een botsing, net buiten Emmeloord. Dat meldt de politie. De vrouw raakte bij het ongeluk bekneld onder een auto. Het incident vond rond 14:15 uur plaats op de Urkerweg, bij Landwinkel Versluis.

Volgens de politie reden twee auto's achter elkaar en wilde de achterste auto inhalen op het moment dat de voorste auto wilde afslaan naar de boerderijwinkel. De twee auto's botsten op elkaar en kwamen op het fietspad terecht waar de 78-jarige fietser werd geraakt. Zij stond daar stil om de weg over te steken.

De brandweer moest eraan te pas komen om haar onder de auto vandaan te halen. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen zodat het medische team kon assisteren. Volgens een ooggetuige is het slachtoffer gereanimeerd. De politie kon dat niet bevestigen maar gaf wel aan dat ze in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht, waar ze later overleed.

De politie meldt dat één van de automobilisten is aangehouden. Een deel van de Urkerweg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek.

De politie meldde eerst dat het om een 80-jarige vrouw ging. De fietsster was 78.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel