Bouw van 61 windmolens mag doorgaan

DRONTEN • Ma 18 juli 2022 | 20:20 • Maandag 18 juli 2022 | 20:20

De bouw van windturbines in Dronten en Lelystad als onderdeel van Windplanblauw mag beginnen. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht maandag bepaald.

Een inwoner van Swifterbant had de gemeente Dronten voor de rechter gedaagd. Hij eiste een bouwstop voor het windplan, dat bestaat uit 61 windmolens. Volgens hem wordt er met de bouw onherstelbare schade aangericht en komt de gezondheid van inwoners van het dorp in gevaar. Daar ging de rechter niet in mee. De gemeente wees er eerder al op dat de Raad van State het windplan goedgekeurd heeft met het Rijksinpassingsplan. De bezwaren van inwoners van Swifterbant zijn toen afgewezen.

Er is volgens de gemeente ook een groter algemeen belang: "Windmolens zorgen ervoor dat we bijvoorbeeld minder kolen hoeven te gebruiken. Dat is van belang voor iedereen." De bouw moet snel beginnen, want de windmolens moeten in maart 2023 gereed zijn. Anders gaat de subsidie verloren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel