Tien bekende gebouwen en objecten worden 'typisch Lelystads'

LELYSTAD • Di 19 juli 2022 | 0:09 • Dinsdag 19 juli 2022 | 0:09

Tien gebouwen en objecten in Lelystad hebben het predikaat 'beeldbepalend' gekregen. Het gaat onder meer om het kunstwerk Exposure aan de kust en de Zuil van Lely en het Agora Theater in het centrum.

Vorig jaar riep de gemeente inwoners op te stemmen op het gebouw, object, kunstwerk of stadsgezicht dat ze typisch Lelystads vonden. De plek moest onder meer het verhaal van Lelystad vertellen.

De tien gekozen objecten worden onderdeel van een toeristische wandel- en fietsroute. De bouwwerken krijgen, na goedkeuring van de eigenaar, een schildje waarop staat dat ze beeldbepalend zijn. Er komt ook een QR-code op te staan, waarmee extra informatie te verkrijgen is over het gebouw, object of kunstwerk.

Als aftrap van de stemming koos de gemeente de eerste vier panden en objecten uit. Het ging om het Agora Theater, de Anacondafietsbrug, het kunstwerk de Zeespiegel en de replica van de kantine op het Werkeiland. De overige zes plekken kregen de meeste stemmen van inwoners: de TV-toren, het kunstwerk Exposure, de Zuil van Lely, de fietsbruggen, de Houtribsluizen en de Zilverparkkade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel