Petitie voor nieuw skatepark levert eerste 200 handtekeningen op

DRONTEN • Di 19 juli 2022 | 6:00 • Dinsdag 19 juli 2022 | 6:00

Een petitie voor een nieuw skatepark in Dronten is binnen een week al ruim 200 keer ondertekend. De gebruikers zijn er blij mee. Het huidige terrein is volgens de initiatiefnemers voor de petitie niet meer van deze tijd. Ook ervaren omwonenden overlast door de skaters.

Het huidige park is in 2010 geopend, maar voldoet volgens Lucas Kik niet meer. Het skatepark heeft last van achterstallig onderhoud, maar de veiligheidseisen zijn volgens de initiatiefnemer van de petitie ook veranderd. "Hij is gebouwd op de oude standaard, dus met asfalt en metalen ramps. Het nieuwe standaard is beton. Alles mooi soepel door laten lopen. Glad is gewoon veel veiliger."

In de afgelopen dagen ging Kik langs de deuren om steun te krijgen voor zijn het plan. Hij zegt dat omwonenden aangeven dat het geluid van de skaters door de woningen dreunt. Een nieuw skatepark zou voor meer veiligheid en minder overlast van jongeren in het centrum en op andere 'hangplekken' zorgen. "We hebben geregeld dat we hier weggestuurd worden door de politie of dat handhaving komt controleren." De skaters zeggen dan nergens anders naar toe te kunnen in Dronten.

Volgens skater Kim de Vries zijn er op een gemiddelde avond zo'n 30 skaters aan het sporten. Ze zegt dat niet alleen de jeugd in Dronten baat heeft van een nieuwe skatepark. "Ook voor mensen uit Swifterbant en uit Biddinghuizen. Die komen hier ook en ik denk dat als er een nieuw skatebaan zou komen dat het met de drie dorpen samen heel leuk zou kunnen worden."

Waar het nieuwe park precies zou moeten komen weet Lucas Kik niet, maar hij heeft wel een locatie in gedachten. "Wij zaten te denken aan het oude zwembad, aangezien daar geen woonwijken zijn." Daardoor zou er ook geen overlast zijn, wat met het huidige park wel een probleem is, aldus Kik.

Begin september gaan de skaters in gesprek over de plannen met de GroenLinks-afdeling in de gemeente Dronten. Ook willen ze in de komende weken de overige politieke partijen benaderen om steun te krijgen voor hun plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel