Van der Valk Lelystad bijna open: 'We geloven in Lelystad en de omgeving'

FLEVOLAND • Vr 22 juli 2022 | 1:04 • Vrijdag 22 juli 2022 | 1:04

Ondanks een heel aantal tegenslagen en meerdere keren uitstellen gaat Van der Valk Hotel Lelystad nu echt open op 10 augustus. Dat gaat wel gefaseerd, in eerste plaats de kamers en het restaurant, een aantal dagen later het zwembad en bijvoorbeeld de fitness.

Het bestuur van de keten heeft in Lelystad wel een aantal obstakels moeten overwinnen. Zo was het gebouw eerst niet iconisch genoeg, zou het toen te hoog zijn en moest de bouw daarna een aantal keren uitgesteld worden vanwege krapte op de arbeidsmarkt en corona. Inmiddels is ook duidelijk dat het vliegveld de komende twee jaar nog niet open gaat voor vakantievluchten.

Vliegveld niet open
Volgens hotelmanager Danielle Hunink, een telg uit de familie Van der Valk, zou het vliegveld een toegevoegde waarde hebben, maar is het geen groot probleem dat het voorlopig niet open gaat. "We geloven 100 procent in deze omgeving en in Lelystad en om hier een succesvolle zaak te kunnen runnen. Het is een mooie stad in ontwikkeling en daar zijn we graag bij."

In het hotel zijn 150 kamers, een restaurant, 10 vergaderzalen en zowel een bar op de begane grond als een skybar. Deze bevindt zich op de 16e verdieping van het hotel en kijkt uit over de omgeving. De begane grond en de kamers zijn op dit moment voor het grootste gedeelte klaar, maar het zwembad en de skybar nog niet. Ook kan er voorlopig nog niet gegokt worden in de kelder van het hotel. "In september kunnen we ons weer inschrijven voor de vergunning, we hopen dat we dan weer een casino in ons hotel mogen vestigen."

Sober van buiten, kleurrijk van binnen
Zo sober als het gebouw er van de buitenkant uitziet, zo kleurrijk is de binnenkant. "We hebben veel houtelementen buiten, zoals de houten pilaren en wat we hebben geprobeerd is echt de natuur in het pand te betrekken. Dus de kleuren van de natuur erin terug te laten komen. We gebruiken ook binnen veel hout, planten en natuurlijke elementen." Twee nichten van Hunink hebben het interieur ontworpen.

Voor het hotel opengaat wordt er eerst een proefdag gehouden. Op de proefdag komen leden van de familie Van der Valk testen of alles goed loopt, van check-in tot diner en ontbijt. Ook zijn er door middel van een actie een aantal proefslapers van buiten de familie geselecteerd. "Dan mogen ze alles testen en dan verwachten we feedback van hen over welke aanpassingen we moeten doen."

Kers op de appelmoes
Dit is het 115e Van der Valk Hotel van de internationale keten, terwijl er ook nog vijf in aanbouw zijn. "We hebben hier alles onder één dak, je kan hier overnachten, vergaderen, werken, een babyshower of een high tea doen." En als er appelmoes wordt geserveerd dan komt daar de iconische kers bovenop: "Dat heeft onze opa vroeger bedacht, we zullen zeker bij onze Van der Valk-klassiekers ook de appelmoes met de kers neerzetten."

Vanaf 10 augustus kan er via de website gereserveerd worden voor overnachtingen en dan is ook de spa open. Het restaurant is vanaf 12 augustus open voor gasten die er niet overnachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel