FvD-basisschool na de zomervakantie van start

ALMERE • Di 26 juli 2022 | 7:58 • Dinsdag 26 juli 2022 | 7:58

De plannen voor een basisschool van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD) krijgen steeds meer vorm. Na de zomervakantie kunnen in Almere vijf a zes kinderen van start op de 'Renaissanceschool'. Volgens voorzitter Ralf Dekker van de Tocquevillestichting is er definitief een plek gevonden voor de particuliere school. Ook zijn er al gesprekken met de docent die zal worden ingehuurd.

Op meerdere plekken in het land moet zo'n school van FvD komen. Daar wordt vernieuwing gecombineerd met klassieke onderwijsmethoden, zoals rijtjes leren en staartdelingen. Ouders gaan volgens de eerder gepresenteerde plannen 200 tot 300 euro per maand betalen voor de particuliere school in Almere.

Dekker wil niet zeggen waar de lessen precies worden gegeven. Hij verwacht de nodige ophef als de school begint, en dat is niet goed voor de leerlingen, denkt hij. "We willen daarom onder de radar blijven." De Inspectie van het Onderwijs zal de school enkele weken na de opening beoordelen, laat een woordvoerder weten. Als de beoordeling negatief uitvalt, bestaat de kans dat de Renaissanceschool moet sluiten.

Ook plannen voor 'gewone' Renaissanceschool
De stichting opent een particuliere school omdat de aanvraag voor een zogeheten bekostigde school, die subsidie van het Rijk krijgt, zeker twee jaar in beslag neemt. De Tocquevillestichting heeft zo'n aanvraag ingediend voor vijf basisscholen in Nederland. Daarvoor worden nu de benodigde handtekeningen verzameld. Als dat lukt en de Inspectie van het Onderwijs keurt de plannen goed, kunnen de 'gewone' Renaissancescholen in 2024 de deuren openen. Dekker zegt dat het niet de bedoeling is om twee scholen in Almere te hebben. "De particuliere school draait dan al een paar jaar en de leerlingen zullen het aanbod krijgen om over te stappen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel