Niet op vakantie, wel naar Summer's Cool: "Dit is belangrijk voor ze"

LELYSTAD • Vr 29 juli 2022 | 6:40 • Vrijdag 29 juli 2022 | 6:40

Midgetgolfen, koken, spelletjes, vissen... 120 kinderen uit Lelystad die niet op vakantie kunnen, doen dit jaar allerlei leuke activiteiten tijdens Summer's Cool. Sportbedrijf Lelystad houdt hen vijf dagen lang op een leuke manier bezig.

"Summer's Cool is voor kids die in armoede leven en die niet op vakantie kunnen," vertelt Jiska van der Molen van Sportbedrijf Lelystad. "Die bieden we door dit project een toffe week vol met activiteiten." De organisatie krijgt hiervoor subsidie van de gemeente.

Speciale editie
Vorig jaar deden er 160 kinderen mee aan het programma. "Dat was een speciale editie: door corona konden kinderen sowieso niet op vakantie. Toen heeft de gemeente de subsidie verdubbeld. Eigenlijk zouden we nu naar 80 kinderen gaan, maar we hebben er toch nog uit kunnen slepen dat we het voor 120 kinderen kunnen organiseren."

Er waren iets meer aanmeldingen dan er plek was. "Er staan een paar kinderen op de wachtlijst, dus mocht er iemand uitvallen, dan bellen we die gelijk op om te vertellen dat ze toch mee kunnen doen." Ook wordt er een speciale week georganiseerd voor kinderen uit Oekraïne die in het voormalige schoolgebouw, de SGL verblijven.

Thuiszitten
De kinderen mogen na het midgetgolfen vissen bij Tom's Creek. Voor Rayven Dielingen (9) is dit de tweede keer dat hij meedoet aan Summer's Cool. Hij is er samen met zijn zusje. Wat zou hij doen als dit er niet was? "Thuiszitten, op mijn telefoon. Misschien naar buiten gaan." Helaas vangt hij geen vis vandaag, maar wel... nieuwe vriendjes!

Lina heeft wel een vis gevangen: "Ik vind het best wel knap van mij." Ze kan niet wachten om er thuis over te vertellen, maar eerst gaan ze nog boogschieten en bijl-werpen. Ondertussen heeft een ander kind ook beet, maar die vis is zo wild dat de hengel in het water valt. Gelukkig is de hengel er met een schepnet zo weer uitgevist.

Belangrijk
Van der Molen: "Ik denk dat het belangrijk is dat we dit nog jaren kunnen doen, zodat de kids ook een mini-vakantie hebben." Ze doet daarmee ook een beroep op de gemeente. "Het moet er gewoon weer komen volgend jaar, dus ik hoop het."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel