Blauwalg gemeld in Almere en Zeewolde

FLEVOLAND • Za 30 juli 2022 | 14:25 • Zaterdag 30 juli 2022 | 14:25

Op verschillende plekken in Almere en Zeewolde is blauwalg in het water aangetroffen. Dat meldt het Waterschap Zuiderzeeland.

Bij de Waterlinie in Zeewolde is vrijdag blauwalg in het water gevonden. Daar zijn waarschuwingsborden geplaatst. Zwemmers wordt ook afgeraden bij het Laakse Strand aan het Nuldernauw het water in te duiken vanwege blauwalg. Afgelopen week werd al bekend dat het nabijgelegen Erkemederstrand was getroffen.

In Almere Buiten is blauwalg gevonden bij de Seizoenenvijvers en de Bataviavijver. Ook bij het Lumièrestrand in Stad is het deze week raak.

Het Waterschap Zuiderzeeland controleert het zwemwater binnen de dijken van mei tot oktober tweewekelijks. Zwemmen in water waar blauwalg zit, kan zorgen voor huid- en oogirritatie, diarree en braken. Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen is volgens de Omgevingsdienst op eigen risico. Ook huisdieren kunnen erg ziek worden van besmet water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel