Rapper Bizzey stopt optreden na bierdouche op Polderfest

DRONTEN • Zo 31 juli 2022 | 14:15 • Zondag 31 juli 2022 | 14:15

Het optreden van rapper Bizzey tijdens de jubileumeditie van Polderfest in Dronten was zaterdagavond van korte duur. Toen er vanuit het publiek bier werd gegooid, verdween hij snel van het podium.

Dit tot grote onvrede van de organisatie, die uiterst teleurgesteld is door het voorval. Desondanks wordt er tevreden teruggekeken op de tiende editie van het festival. Polderfest begon bescheiden. "Wat begon als een klein feestje bij ons thuis, is uitgegroeid tot een heus festival", zegt Mark Zonderland van de organisatie.

Bekende artiesten
Dat er ook bekende artiesten op het podium staan, zorgt er volgens de organisatie voor dat steeds meer mensen van buiten de provincie de feesttent weten te vinden. Maar ook onder Drontenaren is het feest nog altijd erg geliefd. Een jongen die in Dronten woont zegt bijvoorbeeld dat er te weinig wordt georganiseerd voor de jeugd. "Evenementen zoals dit, je ziet het, iedereen komt dan opdagen. Dat komt omdat er zo weinig is."

'Noise Cancelling'
Polderfest is verhuisd van de buitenwegen in Swifterbant naar het industrieterrein in Dronten. Dit betekent dat er meer woningen in de buurt zijn. Zonderland: "Natuurlijk informeren we de buurt. Maar je wil het liefst voorkomen, dat is beter dan genezen." De organisatie zet daarom een nieuwe techniek in om geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken. "Dat heet noise-cancelling. Dat wordt ingezet op het podium, dat dooft de muziek uit. Daardoor heb je achter het podium veel minder last van het geluid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel