Urker watersporters blij met extra boothelling: 'Wachtrijen verleden tijd'

URK • Do 4 augustus 2022 | 7:00 • Donderdag 4 augustus 2022 | 7:00

Watersporters zijn blij met de nieuwe boothelling op Urk. Pal naast de oude boothelling bij het station van de KNRM is een tweede zogenoemde trailerhelling aangelegd. Liefhebbers van alle soorten bootjes en waterscooters zijn ermee in hun nopjes.

"Met mooi weer kon hier gerust een wachtrij van een uur staan", zegt een van de gebruikers. De man heeft net in sneltreinvaart zijn motorboot in het water gelegd. "Nu hoef je niet meer zo lang op elkaar te wachten."

'Goede beslissing van gemeenteraad'
"Dat was een hele goede beslissing van de gemeenteraad", zegt een ander. "Ik heb nog geen minuut liggen wachten en ik kon gelijk aan de slag."

De watersporters zijn niet enkel blij met de nieuwe helling vanwege de lange wachttijden die er voorheen waren. De oude helling was ook niet voor iedereen even makkelijk te gebruiken. "Bij het achteruitrijden met je boot op de oude helling kan het gebeuren dat je trailer stil blijft staan terwijl jij nog in beweging bent. Dat kan dan voor flinke schade zorgen." Een andere bezoeker herkent de kritiek, maar hij is het daar niet helemaal mee eens. "Ik weet precies hoe ver je achteruit moet rijden", zegt hij. "Er zit een drempel in en je moet er voor zorgen dat je daar niet met de achterwielen van je auto overheen gaat. Anders wordt het moeilijk om weer terug te komen, da's alles".

'Nu alleen nog extra parkeerplaatsen'
Dat er een tweede helling bij is gekomen, is 'top' volgens de gebruikers. Waar je je auto met je trailer moet laten, dat is weer een ander verhaal. "De parkeerplaats is nog net zo groot als eerst", zegt een van de bezoekers. "En het staat nu al best vol terwijl het een doordeweekse dag is. Meer ruimte voor je auto zou wel mooi zijn." Of het daarvan komt is niet bekend, mogelijk verhuist een stuk kade met stortsteen in de toekomst naar de maritieme servicehaven. Eventueel komen er dan extra parkeerplaatsen, maar tot die tijd moeten bezoekers elders met hun trailer parkeren.

Gebruikers moeten hun auto parkeren op het nabijgelegen industrieterrein aan de andere zijde van de Sluisweg. "Dat doet bijna niemand hoor", zegt een bezoeker. "Iedereen parkeert dan in het gras aan de overkant van de weg. Dat mag misschien niet maar dat wordt gedoogd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel