Na twee jaar weer Meerpaaldagen: 'Mensen komen ervoor terug van vakantie'

DRONTEN • Za 6 augustus 2022 | 14:40 • Zaterdag 6 augustus 2022 | 14:40

De Meerpaaldagen in Dronten bestaan dertig jaar, maar door twee coronajaren wordt volgende week pas de 28e editie van het festijn gehouden. Volgens projectleider en festivaldirecteur Erik Hartgring hebben de festivalbezoekers er zin in: "Het hele jaar doen we niks op sociale media, maar een paar weken geleden gooide we er een berichtje in. Toen was het alsof er een bom afging."

Er komen artiesten, en er zijn activiteiten voor jong en oud. Twee jaar lang heeft het feest in Dronten op het Meerpaalplein niet plaats kunnen vinden vanwege de coronapandemie. Toch bleven de vrijwilligers elkaar wel zien, vertelt vrijwilliger Marijn Stienstra. "Er zijn ook echt vriendschappen uit voortgekomen."

Er wordt naar het evenement uitgekeken, vertelt projectleider Erik Hartgring. "We hadden wel eens mensen die kwamen terug van vakantie voor de Meerpaaldagen. Dat heb ik dit jaar nog niet gehoord, maar we weten dat ze er zijn."

Sinds de maatregelen in maart werden opgeheven, is de organisatie druk in de weer, zegt de festivaldirecteur. "Alles is gereed, we kunnen! Maar het gevoel dat het er volgende week echt is, moet nog wel komen." De Meerpaaldagen duren drie dragen. De opening is op 11 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel