Groep vluchtelingen krijgt opvangplek in voormalig kerkgebouw

EMMELOORD • Ma 8 augustus 2022 | 12:56 • Maandag 8 augustus 2022 | 12:56

Zo'n twaalf tot vijftien Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf eind augustus verblijven in de voormalige Moriakerk in Emmeloord. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

De gemeente is op zoek gegaan naar extra opvanglocaties voor Oekraïners omdat het Dokter Jansencentrum in Emmeloord vol zit. Vorige week werd duidelijk dat zes vluchtelingen een opvangplek hebben gekregen in een kerk in Marknesse. De gemeente was nog op zoek naar een extra locatie.

De voormalige Moriakerk kwam leeg te staan na het vertrek van jeugdzorginstelling Flevostate. De locatie aan de Meldestraat kwam dus beschikbaar, verklaart de gemeente. Een verbouwing is momenteel aan de gang. In de voormalige kerk komen woon- en slaapruimtes, douches en een gezamenlijke keuken. De buitenkant van het gebouw blijft hetzelfde.

De Oekraïense vluchtelingen kunnen in de eerste week van september op de opvanglocatie terecht. Volgens de gemeente zijn er vooralsnog geen nieuwe opvangplekken voor Oekraïners nodig in Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel