Grondstoffen toch binnengekomen, Chocoladefabriek hobbymatig verder

LELYSTAD • Di 9 augustus 2022 | 13:41 • Dinsdag 9 augustus 2022 | 13:41

Ondanks dat Chocoladefabriek Brouwer in Lelystad begin dit jaar de deuren sloot, komt er toch nog chocolade uit de fabriek. "Dat is echt hobbymatig. Ik wilde sluiten in januari, omdat de grondstoffen niet op tijd kwamen en ze ook steeds moeilijker te krijgen zijn. Maar ineens kreeg ik toch grondstoffen geleverd. En die moest volgens contract afnemen. Dus toen had toch spullen om chocolade te maken”, vertelt eigenaar Rob Brouwer.

Hij besloot vorig jaar te stoppen met het maken van de lekkernijen omdat naast grondstoffen er ook problemen waren om aan verpakkingsmateriaal en personeel te komen. Inmiddels heeft hij nog 17 ton aan chocolade grondstoffen liggen. Die gaat hij heel langzaam opmaken. Brouwer: "Soms start ik op vrijdag nog mijn fabriekje op en maak dan eigenlijk hobbymatig nog wat chocolade voor een hele kleine groep afnemers."

In coronatijd had Brouwer drommen mensen voor de deur. "We hebben toen heel hard gewerkt. Mensen konden toen niks en wilden dan wat lekkers. Dat was dus aanpoten geblazen. Nu is het voor mij een soort reset-tijd. Tot mezelf komen en kijken wat ik in de toekomst ga doen. In ieder geval niet stil zitten dat is namelijk niks voor mij.", zo besluit Brouwer. De eigenaar van de Chocoladefabriek verwacht toch tot einde van jaar nog wel wat chocolade te maken in Lelystad.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel