Grote brand bij Aeres College binnen een uur onder controle

EMMELOORD • Di 9 augustus 2022 | 15:31 • Dinsdag 9 augustus 2022 | 15:31

Bij het Aeres College aan De Balkan in Emmeloord heeft dinsdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand maar had de situatie binnen een uur onder controle.

Rond 15:00 uur trokken flinke rookwolken over het naastgelegen Dokter J.H. Jansencentrum en de GGD-vaccinatielocatie. De GGD heeft de prikplek daarop meteen gesloten.

De brandweer riep bewoners van naastgelegen woningen en bedrijven die last hadden van de rook op om ramen en deuren gesloten te houden. Ook moesten zij in dat geval de mechanische ventilatie uit zetten. Volgens een woordvoerder zijn er meetploegen onderweg die gaan controleren of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Wat er precies in brand stond, is nog onduidelijk. Volgens de brandweer was er in één 'compartiment' brand uitgebroken. Op het terrein van de school staan meerdere gebouwen waaronder kassen en een werkplaats. Om genoeg bluswater beschikbaar te hebben werd er een grootwatertransport uit Urk ingeschakeld.

De woordvoerder van de brandweer zegt dat er meteen werd opgeschaald vanwege de droogte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel