Jordi wil leeftijdsgenoten enthousiast maken voor glastuinbouw

LUTTELGEEST • Di 9 augustus 2022 | 18:25 • Dinsdag 9 augustus 2022 | 18:25

Jordi Stroop uit Emmeloord doet deze zomer mee aan vlogwedstrijd 'Vlog uit de Kas' van Glastuinbouw Nederland. De 18-jarige medewerker van Kwekerij Bernhard in Luttelgeest wil met een video laten zien wat zijn werk in de kassen inhoudt. Glastuinbouw Nederland hoopt dat jongeren door de vlogs van leeftijdsgenoten geïnteresseerd raken in een bijbaan in de sector.

Stroop werd voor de wedstrijd aangedragen door een collega. Hij vindt het een leuk initiatief. "Met een vlog kan het helpen om nieuwe medewerkers aan te trekken", denkt hij. "Ik vind het leuk in de kas en probeer anderen zo ver te krijgen om een bijbaantje of BBL-opleiding te doen in de kas."

Jordi is nog bezig met een BBL-studie en werkt daarnaast 4 dagen in de kassen. Hij richt zich op de tuinplanten, zoals chrysanten en geraniums. "De vlog geeft een beeld van het werk dat ik doe", blikt hij vooruit. "Ik zit veel op de heftruck en maak de planten gereed voor Aalsmeer en Naaldwijk (de veilingen, red.). Het allerleukste is dat elke dag anders is. Je rijdt hetzelfde stuk maar het is elke dag een ander plantje, andere orders en een andere plek waar het naartoe gaat."

Opnames in volle gang
De Emmeloorder doet mee aan de vijfde editie van 'Vlog uit de Kas'. Glastuinbouw Nederland plaatst net als in voorgaande jaren zes filmpjes van jonge medewerkers in de kassen op YouTube. Stroop is de hekkensluiter. Hij is begonnen met het maken van de opnames voor zijn vlog die op 1 september online komt te staan. "Ik moet de video maken en Glastuinbouw Nederland zal verder de bewerking doen en effecten toevoegen." De inzender van de video met de meeste likes op YouTube krijgt een nog nader te bepalen prijs.

Twee jaar geleden werd 'Vlog uit de Kas' gewonnen door een medewerker van Kwekerij Baas uit Ens. Toen deden ook twee medewerkers van leliekwekerij Bredefleur uit Luttelgeest mee aan de wedstrijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel