Steunactie #LoveFloriade: 'Ook wij tuinders hebben Floriade laten zitten'

ALMERE • Do 11 augustus 2022 | 23:05 • Donderdag 11 augustus 2022 | 23:05

Met een rijdende kas wil de tuinbouwsector de komende dagen zoveel mogelijk mensen aansporen tot een bezoek aan de Floriade. Het evenement in Almere heeft te maken met enorm tegenvallende bezoekersaantallen en een daarmee gepaard miljoenenverlies. De steunactie #LoveFloriade is niet alleen gericht op leken, ook de tuinbouwsector zelf moet meer enthousiasme tonen.

"Ik sla mezelf ook voor de kop. Ik had hier eerder mee moeten beginnen", zegt initiatiefnemer Jan de Boer, die zelf werkzaam is als bloemenexporteur in Aalsmeer. Hij wil een tegengeluid geven aan al het negatieve nieuws over de tuinbouwtentoonstelling. "We hebben het alleen over geld en politiek gehad. Dat zal wel allemaal nodig en waar zijn, maar het is gewoon een prachtig park. En dat heb ik nog niet gehoord."

Kort en ludiek
De campagne #LoveFloriade werd donderdag gepresenteerd in de Haarlemmermeer, waar de Floriade in 2002 plaatsvond. Bij de kick-off waren een heleboel spelers uit de tuinbouwsector aanwezig. De tour gaat langs steden en gebieden waar de Floriade de afgelopen decennia is gehouden. Tot en met zondag wordt er rondgereden. Een korte, en dus vooral ludieke actie. Voornamelijk gericht op media-aandacht krijgen.

"Maar ook een beetje, als ik heel eerlijk ben, op onze eigen soms wat moeilijke achterban", merkt De Boer op. "Die hebben ons ook een beetje laten zitten. Ze hebben wel bijgedragen aan de Floriade, maar gingen er niet naartoe. Want ze hadden geen tijd of andere dingen."

Gehoopt wordt dat de laatste twee maanden van het evenement daar nog wat verandering in komt. "We doen ook een oproep aan iedereen in het tuindersvak: Ga erheen! Neem mensen mee. Het is je vak, het is je vitrine. En het staat er prachtig bij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel