Provincie wil verbreding A27 tussen Almere en Eemnes

ALMERE • Vr 12 augustus 2022 | 15:32 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 15:32

De provincie wil dat de A27 tussen de afslagen Almere-Haven en Eemnes wordt verbreed naar drie rijstroken in beide richtingen. Dat staat in het Programma Mobiliteit & Ruimte, waarin plannen staan met betrekking tot vervoer en infrastructuur tot en met 2030. Omdat het gaat om een snelweg, moet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beslissen over de ingreep.

In de plannen staat ook dat de provincie bereid is om financieel bij te dragen aan het infrastructuurproject. In totaal investeert de provincie de komende jaren 600 miljoen in mobiliteit. In het programma is vier miljoen euro gereserveerd voor de verbreding. Daarnaast is er vanuit de Provincie Noord-Holland, Regio Gooi en Vechtstreek en de gemeente Almere nog twee miljoen euro beschikbaar.

Het ministerie liet in 2020 al een vooronderzoek doen naar de doorstroming van de A27 op het traject. Volgens een woordvoerder gaat minister Mark Harbers op 8 november in gesprek met betrokken ambtenaren en beleidsvoerders over het project. Op basis daarvan wordt besloten of de verbreding verder verkend zal worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel