Reddingsbrigade: 'Water te diep rond ballenlijn Almeerderstrand'

ALMERE • Vr 12 augustus 2022 | 16:44 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 16:44

De ballenlijn voor het Almeerderstrand ligt op sommige plekken te ver het water in. Dat zegt Patricia Werkman van de Almeerse Reddings Brigade. De bodem is er uitgediept tot 1,60 meter en dus kunnen kleine kinderen er al niet meer staan. Dat leidt volgens Werkman in sommige gevallen tot paniek.

Ouders gaan er vanuit dat het water bij de ballenlijn maar één meter diep is en dat kinderen zonder problemen tot aan de lijn kunnen spelen. Op de meeste plekken is dat ook zo, maar dus niet overal. De Almeerse Reddings Brigade heeft daarom al bij de gemeente Almere aangegeven dat de ballenlijn op sommige stukken verplaatst zou moeten worden. Dat is volgens Werkman tot nu toe nog niet gebeurd.

Drukke tijd
Naast het in de gaten houden van de zwemmers is de Almeerse Reddings Brigade tijdens de huidige hittegolf met allerlei zaken bezig. Zo worden er wespensteken behandeld, maar komen er ook veel snijwonden voorbij die door rondzwervend glas zijn veroorzaakt. Ook bij mensen die van steigers af duiken gaat er wel eens iets mis.

Werkman heeft nog een aantal tips voor strandbezoekers: "Let altijd op als je kind op een opblaasbaar dier of een band zit. Laatst hadden we nog een 3-jarig kindje zonder bandjes dat op een opblaasbare motor al een flink eind was afgedreven richting de vaargeul."

Polsbandjes
Ook wijst ze op polsbandjes die beschikbaar zijn op de reddingspost. "Die kun je omdoen bij je kindje en je schrijft er je telefoonnummer op. Mocht het kind onverhoopt jou kwijt raken dan weten we je snel te bereiken dankzij het polsbandje."

Werkman waarschuwt tot slot voor overmoed bij zwemmers: "Denk niet snel: ik zwem wel even naar een eilandje toe, overschat jezelf niet!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel