Burgemeester sluit kermis Lelystad enkele uren na conflict met beveiligers

LELYSTAD • Za 13 augustus 2022 | 13:25 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 13:25

De kermis op De Meent in Lelystad is vrijdagavond enkele uren eerder dan gepland gesloten. Er waren geen beveiligers meer aanwezig op het terrein en daardoor voldeed het evenement niet meer aan de vergunning. De burgemeester heeft de kermis daarom om 20:30 uur stilgelegd.

Voorzitter van Evenementen Coördinatie Lelystad Ruud Bootsma geeft aan dat er eerder op de dag een conflict was tussen de kermisorganisatie en het ingehuurde beveiligingsbedrijf. Toen de beveiligers vertrokken, was het niet mogelijk om de kermis open te houden volgens de regels.

Weer open
De kermisexploitant is kort daarop op zoek gegaan naar een andere beveiligingsorganisatie, en dat is zaterdagochtend geregeld. Een gelukje, volgens Bootsma: "Er zijn dit weekend veel evenementen in de polder die ook beveiliging nodig hebben, zoals de Meerpaaldagen. En er is ook in de beveiligingsbranche een tekort aan personeel".

De kermis ging volgens planning zaterdag weer open om 14:30 uur en loopt tot en met zondag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel