Warme editie Meerpaaldagen: "Eén en al gezelligheid!"

DRONTEN • Za 13 augustus 2022 | 16:17 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 16:17

Het warme weer heeft Drontenaren ook tijdens de tweede dag van de Meerpaaldagen er niet van weerhouden om naar de feesttent te komen. "Het gaat hartstikke goed", zegt Sonja Zimmerman van de organisatie.

Omdat de temperaturen hoog oplopen tijdens het driedaagse evenement is er een hitteprotocol ingesteld. Er zijn extra watertappunten beschikbaar en meer mensen van de EHBO staan paraat.

Volgens Zimmerman is de temperatuur in de tent goed te doen. "We hadden een seniorenmiddag en daar zaten gewoon meer dan 150 mensen in te tent. Die hebben genoten." De braderie in de middag was wel rustiger. "Mensen gaan eerder, in de ochtend vroeg."

Begrip in Dronten
Het is de 28e editie van de Meerpaaldagen omdat het door corona twee jaar op rij niet door kon gaan. Het festival werd dertig jaar geleden voor het eerst georganiseerd.

Bezoekers zijn blij dat het dit jaar door kan gaan. "Het is gewoon één en al gezelligheid", zegt een man. Een andere feestganger vindt de Meerpaaldagen het mooiste feest van Dronten. "Iedereen komt weer bij elkaar en iedereen spreekt elkaar weer."

Enthousiasme
Ook Zimmerman hoort regelmatig soortgelijke opmerkingen van de bezoekers. "Ik hoorde laatst nog iemand zeggen: ik woon hier al lang niet meer, maar ik heb vakantie en ik kom speciaal hiervoor terug." De Meerpaaldagen horen volgens haar dan ook echt bij Dronten. "Ik heb vaker gezegd, de Meerpaaldagen zijn voor en door Dronten. Daarom is het ook zo leuk om het hier te organiseren."

De Meerpaaldagen duren drie dagen. Zaterdag 13 augustus is de laatste avond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel