Burgemeester geeft plastic boot cadeau aan Scouting Nederland

ZEEWOLDE • Za 13 augustus 2022 | 14:54 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 14:54

Scouting Nederland beschikt binnenkort over een duurzame lelievlet op het landgoedterrein in Zeewolde. De boot moet nog gebouwd worden, maar burgemeester Gerrit Jan Gorter gaf symbolisch deze typische scoutingboot tijdens het waterkamp Nawaka, als blijk van waardering voor de goede samenwerking. De boot is gemaakt van plastic afval.

Een vierjaarlijks evenement als Nawaka vindt de gemeente belangrijk voor Zeewolde, onder meer voor de leefbaarheid van het dorp en de economie.

Nawaka
“Wij zijn blij met de roering en de bijdrage die Scouting Nederland levert aan Zeewolde. Met de schenking willen wij wat terug doen", aldus burgemeester Gorter, die een kijkje kwam nemen bij het Nuldernauw, waar Nawaka plaatsvindt. Zo'n 4500 scouts van 7 tot 18 jaar doen daar tot 17 augustus allerlei activiteiten.

Zowel de gemeente als Scouting Nederland zeggen duurzaamheid belangrijk te vinden. De geschonken lelievlet past binnen dat thema, stelt de gemeente. Op het zeil van de boot zal het wapen van Zeewolde nadrukkelijk te zien zijn.

Scouting en Zeewolde
Scouting Nederland heeft zich de afgelopen maanden steeds nadrukkelijker in Zeewolde gevestigd. Zo werden in juni de verhuizing bekend van het landelijk servicecentrum naar Zeewolde en op het scoutinglandgoed het Avonturenhuis geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel