Waterscout aangehouden voor maken foto's bij douches Nawaka

ZEEWOLDE • Ma 15 augustus 2022 | 13:29 • Maandag 15 augustus 2022 | 13:29

Een zestienjarig jeugdlid van Scoutingkamp Nawaka in Zeewolde is zaterdag aangehouden. De jongere zou foto's hebben gemaakt van andere jongeren bij de douches op het terrein.

"De afgelopen dagen hebben we vijf meldingen van grensoverschrijdend gedrag gekregen waarbij de privacy werd geschonden van de jeugdleden", zegt een woordvoerder van Scouting Nederland. "We zijn enorm geschrokken en hebben direct een vertrouwenspersoon ingezet voor de betrokken jongeren."

Maatregelen
Het kamp heeft meerdere maatregelen genomen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen, aldus de woordvoerder. Zo zijn er hekken om de douches geplaatst, is er een verbod ingesteld op het gebruik van mobiele telefoons in en rondom de doucheruimte, is er extra toezicht ingesteld en gaan de douches 's avonds dicht.

Proces-verbaal
Scouting Nederland zegt het onderzoek verder over te laten aan de politie. Op basis van de uitkomsten daarvan beslist de scouting of er nog extra maatregelen worden getroffen tegen de verdachte en wat deze in dat geval inhouden. "De jongere is van het terrein verwijderd en komt ook niet meer terug", zegt de woordvoerder van Scouting Nederland. Voor zover bekend bij de politie zijn de beelden niet op sociale media gedeeld. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt.

4500 scouts in Zeewolde
Zo'n 4500 scouts van 7 tot 18 jaar doen de komende dagen allerlei activiteiten op het water van het Nuldernauw bij Zeewolde. Het evenement wordt eens in de vier jaar georganiseerd en duurt nog tot komende woensdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel