Eerste aanmeldingen voor FvD-basisschool zijn binnen

ALMERE • Di 16 augustus 2022 | 21:08 • Dinsdag 16 augustus 2022 | 21:08

De eerste achttien aanmeldingen voor de Forum voor Democratie basisschool in Almere zijn binnen, zegt voorzitter Ralf Dekker tegen de NOS. Ook is de eerste docent aangetrokken. Volgens de initiatiefnemer is het voor 80 procent zeker dat de school in september kan beginnen.

Dekker wil met twee of drie klassen beginnen. "Er zijn nog een paar hobbels te nemen. We moeten nog docenten aannemen en gesprekken met de ouders voeren. Die moeten ook gaan betalen, maar een locatie is er al." Hij verwacht dat er een kleine groep leerlingen begint, en dat het aantal gedurende het schooljaar toeneemt.

'Klassieke onderwijsmethoden'
De school gebruikt tijdens het lesgeven klassieke onderwijsmethoden, bijvoorbeeld rijtjes leren en staartdelingen. Er is geen ruimte voor 'wokedenken'. "We willen geen woke-denken in de lesstof", zegt Dekker. Volgens de FvD'er is er op basisscholen te veel aandacht voor de klimaatcrisis, gender en negativiteit rond de witte man.

De school begint als particuliere onderwijsinstelling omdat de aanvraag voor een reguliere basisschool zeker twee jaar duurt. Als het lukt om de vergunningen rond te krijgen, kunnen de Renaissancescholen in 2024 als reguliere basisscholen verder gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel