Almeerse restauranteigenaar Freek Schaefers overleden

ALMERE • Wo 17 augustus 2022 | 20:09 • Woensdag 17 augustus 2022 | 20:09

Restauranteigenaar en ondernemer Freek Schaefers uit Almere is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw Yuk-ha Tang bevestigd. Ze waren samen eigenaar van de restaurants Tang Dynastie en Festijn Culinair in Almere.

Schaefers kreeg half juli te horen dat hij slokdarmkanker had. Gisteren, een maand na de diagnose, is hij overleden.

Schaefers ging al tijdens zijn studie eind jaren '70 in het onroerend goed. Hij ontwierp en ontwikkelde ook huizen en gebouwen. Later werd hij ook restauranteigenaar. Naast de restaurants in Almere had hij op dit moment ook nog andere bouwprojecten.

72 appartementen
Restaurant Tang Dynastie was al sinds februari 2020 dicht na een brand. In mei van dit jaar werd duidelijk dat Schaefers en zijn vrouw het restaurant wilden slopen en 72 appartementen op deze locatie in Almere Buiten willen ontwikkelen. Op de begane grond zou een afhaalrestaurant moeten komen.

Yuk-ha Tang zegt dat de plannen niet veranderen nu haar man is overleden en dat restaurant Festijn Culinair ook gewoon openblijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel