Veel files op wegen rond Lowlands én goedgevulde pendelbussen

BIDDINGHUIZEN • Do 18 augustus 2022 | 9:43 • Donderdag 18 augustus 2022 | 9:43

Lowlandsgangers en andere automobilisten stonden donderdagochtend bij Biddinghuizen massaal in de file. Dat meldt de Verkeersinformatie van de ANWB op Twitter. Vooral op de wegen in de buurt van het festivalterrein moesten festivalgangers rekening houden met flinke vertragingen.

Rond 08.00 ontstonden de eerste files. De festivalgangers stonden vast op meerdere wegen. Op de N306 Harderwijk - Kampen, tussen de N302 en Walibi Holland, stond een file van negen kilometer. Automobilisten moesten daar rekening houden met meer dan een uur vertraging.

Wie op dezelfde weg richting Harderwijk wilde, moest ook rekening houden met ruim een uur vertraging. Dat was ook zo op de N309 tussen de N305 en Elburg. Daar stond een file van vier kilometer, met ruim een uur vertraging. In de tegenovergestelde richting was de vertraging een half uur. 

Het verkeer op de N708 Bremerbergweg tussen Biddinghuizen en de Harderdijk stond ook stil. De vertraging was ook daar bijna een uur. Wie van Biddinghuizen naar Elburg over de Olderbroekerweg wilde rijden, moest daar rekening houden met stilstaand verkeer en een vertraging van ruim 70 minuten. Rond 09.45 ontstond ook een file aan de andere kant van Biddinghuizen op de N305 Gooiseweg tussen de N302 Larserweg en Biddinghuizen. Rond 11:15 nam de vertraging op de meeste wegen af en rond 13:15 uur leken de meeste files opgelost. Op dat tijdstip stond er alleen nog file op de N305 tussen Dronten-Zuid en Almere.

Verwachte verkeersdrukte
De gemeente Dronten riep woensdag op om de wegen rondom Walibi te mijden. Dit vanwege de verwachte verkeersdrukte. Ook op vrijdag en maandag kan het zijn dat automobilisten rond dit gebied te maken krijgen met verkeersmaatregelen. "Dit maakt dat ook tot dit moment sterk aangeraden wordt om het gebied rond het evenemententerrein te mijden", aldus de gemeente. Vanwege de verkeersdrukte rijdt de buslijn 147 niet over de Bremerbergweg en de Harderdijk. De bus neemt een alternatieve route via de Gooiseweg. 

Ook bij de ingang van Lowlands is het inmiddels druk. Honderden bezoekers staan daar te wachten om een plekje uit te zoeken op de camping.

Rugzakken en bolderkarren
Wie de files wil mijden kan gebruik maken van de pendelbussen die rijden vanaf de stations Lelystad Centrum en Dronten. De eerste bussen vertrokken rond 09.00 uur vanochtend. Gemiddeld rijdt er iedere 20 minuten een bus, maar in Lelystad lag de frequentie vanochtend nog wat hoger. Erg lang stonden festivalgangers daar dan ook niet in de rij te wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel