Buitenplaats verkeersonveilig door sluipverkeer

LELYSTAD • Vr 19 augustus 2022 | 13:16 • Vrijdag 19 augustus 2022 | 13:16

Steeds meer automobilisten gebruiken de Lelystadse buurt De Buitenplaats als sluiproute tussen de Oostranddreef en de Parkdreef en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Dat zegt de InwonersPartij van Lelystad, die daarover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

In de Buitenplaats geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar daar wordt volgens Fred Wilcke van de InwonersPartij nogal eens overheen gegaan. De partij kreeg klachten van de aanwonenden, omdat zij veel overlast ervaren. "Het was vroeger een hele rustige buurt, maar nu de automobilisten deze hebben ontdekt als verkorte route tussen de Oostranddreef en de Parkdreef, worden de spelende kinderen soms onaangenaam verrast door hardrijdende auto's." Volgens Wilcke zijn er al vaker bijna-ongevallen gebeurd, waarbij spelende kinderen betrokken waren.

Het gebied waar het volgens Wilcke om gaat

De Buitenplaats is een buurt waar veel jonge gezinnen met kinderen wonen. Met name de langere weg tussen de dreven wordt nu als sluiproute gebruikt. Er zijn eerder al snelheidsvertragende maatregelen genomen, zoals het aanleggen van verkeersdrempels, maar volgens Wilcke werken die niet. "Het kan zijn dat die verkeersdrempels in de loop der jaren zijn gaan verzakken", zegt hij. "Je kunt er nu met je auto zo overheen blazen."

De partij wil daarom nu weten of het college van burgemeester en wethouders bekend is met de overlast en welke maatregelen de gemeente tot nu toe heeft genomen om de overlast op te lossen. Ook wil de partij weten of het college bereid is om de verkeerssituatie te verbeteren. Volgens Wilcke is een minimale stap om aan het begin en einde van de weg aan te geven dat de maximumsnelheid 30 km/uur is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel