Componist terug na realiseren droom in Hollywood

EMMELOORD • Di 23 augustus 2022 | 6:30 • Dinsdag 23 augustus 2022 | 6:30

Componist Jaco Mulder is terug uit Los Angeles waar hij zijn droom heeft waargemaakt. In Hollywood heeft de Emmeloorder zijn eigen filmmuziek gedirigeerd met het orkest dat doorgaans soundtracks van echte filmkrakers inspeelt.

"Het was bijna onwerkelijk", glundert Mulder. "Je mag met fantastische muzikanten werken in het centrum van de filmmuziek. Daar kan geen computer aan tippen. Echte strijkers die met zoveel gevoel kunnen spelen, dat is echt mega. Mensen waren echt tot tranen toe geroerd."

Op uitnodiging van Cinematic Composing.com vertrok Mulder naar Hollywood. Dat is een gerenommeerd Amerikaans instituut waar professionele componisten van filmmuziek cursisten begeleiden die op hoog niveau willen leren componeren. Jaco Mulder deed de afgelopen 6 maanden mee aan de online cursus filmcompositie.

Jaco Mulder hoopt nu door te breken als filmcomponist in Amerika. "Ik moet heel veel gaan schrijven, heel veel bedrijven gaan benaderen, ook filmstudio's. Voor films en documentaires wil ik heel graag muziek maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel