Verhuurder wil Bistro Lelystad ontruimen

LELYSTAD • Di 23 augustus 2022 | 17:58 • Dinsdag 23 augustus 2022 | 17:58

Het pand van Bistro Lelystad aan de Neringweg moet worden ontruimd. Dat eiste verhuurder De Vreng Horeca dinsdag bij de rechter. De eigenaar van de eetgelegenheid heeft een huurachterstand.

De Vreng Horeca eist ruim 23.000 euro van de huurder. Sinds januari 2020 zou al 25 keer niet of te laat zijn betaald. De schuld zou in de coronaperiode vorig jaar zijn opgelopen tot bijna 30.000 euro. Wel betaalde de huurder een tijdje terug nog een keer 3.000 euro, maar daarna vernam De Vreng Horeca niks meer van de restauranteigenaar. Ook op een dagvaarding werd niet gereageerd.

Verder zou Bistro Lelystad zich niet aan de afnameverplichting van Heineken Brouwerij Amsterdam gehouden hebben. Die verplichting zou zijn opgenomen in het huurcontract. In plaats van tapbier bij die brouwerij te bestellen, kocht de bistro-eigenaar het ergens anders.

De huurder verscheen niet op de zitting. De advocaat van De Vreng Horeca denkt dat de uitbater de moed misschien heeft opgegeven: "Hij redt het denk ik gewoon allemaal niet." Ondertussen is de verhuurder het zat. "Ik moet er elke keer achteraan, terwijl de horeca inmiddels weer loopt als een tierelier."

De rechter beslist over twee weken of het pand ontruimd mag worden. Dan bepaalt hij ook of de huurachterstand en bijkomende kosten betaald moeten worden door de eigenaar van de bistro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel