Skaters enthousiast over vernieuwde baan in het Beatrixpark

ALMERE • Vr 26 augustus 2022 | 6:20 • Vrijdag 26 augustus 2022 | 6:20

Het vernieuwde skatepark in het Almeerse Beatrixpark wordt door de gebruikers heel goed ontvangen. Vorige week stonden er nog hekken om het park. Die zijn nu weggehaald en dat heeft tot gevolg dat tientallen skaters de baan nu kunnen gebruiken. Er zijn zelfs mensen uit Amsterdam gespot.

Volgens skater Matthijs Neijenhuis was de oude baan niet echt veilig. Dat kwam volgens hem door het fietspad midden in het skatepark. Hij is blij dat de gemeente besloten heeft de baan volledig te vernieuwen. Het wachten is nog op wat voorzieningen vertelt Nieuwenhuijs, zo zijn er bijvoorbeeld nog geen afvalbakken.

De oude baan moest aangepakt worden omdat ie niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De organisatie SkateOn maakte met een aantal lokale skaters een ontwerp en dat is door de gemeente overgenomen. Het hele proces heeft jaren in beslag genomen.

Jalon Livan is ook een van de vaste gebruikers van de baan in het Beatrixpark en hij vindt de vernieuwingen "best gaaf". Volgens hem was het niet fijn om op de oude baan te skaten, omdat die gemaakt was van stenen. De nieuwe baan is van beton en in veel verschillende vormen gegoten.

De oude baan

Bezoeker Wouter Mulder vond het oude skatepark ronduit slecht. Hij is blij met de vernieuwingen: "Het is gewoon hartstikke mooi. Het is groot, het is wat dat betreft lekker breed. Ja, gewoon een mooi park."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel