Nog eens vijftig plekken voor asielzoekers in voormalige brandweerkazerne

ALMERE • Vr 26 augustus 2022 | 16:45 • Vrijdag 26 augustus 2022 | 16:45

In de voormalige brandweerkazerne op bedrijventerrein Markerkant in Almere komen nog vijftig asielzoekers. Naar aanleiding van de situatie in Ter Apel heeft de veiligheidsregio daar extra zogenoemde crisisnoodopvangplekken gerealiseerd. Sinds eind juni is er in de kazerne al plek voor 225 asielzoekers, dat worden er dus nu 275.

Alle veiligheidsregio's van Nederland is gevraagd om nogmaals 225 van die opvangplekken in te richten. Dat blijkt uit een conceptakkoord tussen het kabinet en de gemeenten, dat in handen is van RTL Nieuws.

Lagere standaard
In dat akkoord is afgesproken dat de locaties die gemeenten aanbieden niet hoeven te voldoen aan de normale standaard voor asielopvang, zolang de plekken veilig en hygiënisch zijn. Wat dat betekent voor de zoektocht in Flevoland is nog niet duidelijk.

De veiligheidsregio gaat met de gemeenten in Flevoland in gesprek over de mogelijkheden. De eerste 50 worden ondergebracht in Almere, er moeten dus nog minimaal 175 plekken worden vrijgemaakt.

Doorstroming
Ook is afgesproken dat gemeenten in Nederland dit jaar nog 20.000 woonplekken moeten regelen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning, zodat zij kunnen doorstromen en ruimte vrij maken in azc's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel